فهرست مطالب

پژوهشنامه بیمه
سال سی و چهارم شماره 4 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید اسدی قراگوز، علیرضا دقیقی اصلی*، غدیر مهدوی، مرجان دامن کشیده صفحات 9-46
    هدف

    توسعه مالی یکی از مهم ترین الزامات رشد اقتصادی بالا و پایدار است که از توسعه در بخش بیمه، بانک و بازار سرمایه حاصل می گردد. وجود سیستمی کارا برای تجمیع سرمایه های خرد در بخش بانکی و بیمه ای و تبدیل آن ها به منابع مالی برای سرمایه گذاری و تامین سرمایه در گردش موردنیاز بنگاه ها سهم بسیار مهمی در مسیر رشد اقتصاد دارد. در کشورهای توسعه یافته بیمه های زندگی در کنار تامین آتیه بیمه گذاران، از مهمترین سازوکار های جذب نقدینگی راکد در بازار و سوق آن به بازار سرمایه به شمار می آید؛ متاسفانه در بازارهای نوظهور سهم این نهاد مالی بسیار ناچیز است. هدف اصلی مطالعه حاضر شناسایی و بررسی عوامل کلان اقتصادی موثر در توسعه مالی با تاکید بر توسعه بیمه های زندگی است.

    روش شناسی:

     این مطالعه با بهره گیری از رهیافت گشتاورهای تعمیم یافته داده های تابلویی و سری زمانی بین سال های 1985 تا 2016 به بررسی مقایسه ای تاثیر توسعه بیمه های زندگی در توسعه مالی بین کشورهای توسعه یافته و ایران می پردازد .

    یافته ها:

     یافته ها نشان می دهد توسعه بیمه های زندگی در کشورهای توسعه یافته، برخلاف ایران ، تاثیر معنی داری در توسعه مالی گذاشته است که نشانگر توسعه نیافتن بیمه های زندگی در صنعت بیمه ایران است. تاثیر مخارج مصرفی دولت در توسعه مالی در ایران، برخلاف کشورهای توسعه یافته، مثبت است و تاثیر نرخ تورم در توسعه مالی در ایران برخلاف کشورهای توسعه یافته معنی دار بوده است. در میان متغیر های بررسی شده برای کشورهای توسعه یافته، به ترتیب، حجم تجارت ، مخارج مصرفی دولت ، درآمد سرانه و توسعه بیمه های زندگی بیشترین تاثیر را در توسعه مالی گذاشته است. ولی در ایران، به ترتیب، مخارج مصرفی دولت، تورم و بیمه های زندگی بیشترین تاثیر را در توسعه مالی گذاشته است.

    نتیجه گیری:

     نتایج نیز حاکی از آن است که تاثیر بیمه های زندگی در توسعه مالی بیشتر از بیمه های غیرزندگی است و از طرفی با توجه به نتایج پژوهش حاضر، بیمه های زندگی به علت سهم پایینی که در پرتفوی شرکت های بیمه دارند، برخلاف کشور های توسعه یافته، تاثیر معنی دار ضعیفی در توسعه مالی در بخش بانکی می گذارند. نتایج نهایی نشان می دهد که فرضیه اول تحقیق، «توسعه بیمه های زندگی تاثیر معنی داری در توسعه مالی در کشورهای توسعه یافته گذاشته است»، تایید می شود، اما فرضیه دوم تحقیق، «توسعه بیمه های زندگی تاثیر معنی داری در توسعه مالی در ایران گذاشته است»، با سطح معنی داری پایین تایید می گردد.  

    کلیدواژگان: توسعه مالی، بیمه زندگی، گشتاورهای تعمیم یافته
  • نصرالله محمودپور*، عبدالساده نیسی، مسلم پیمانی، میثم امیری صفحات 47-77

    هدف :

    هدف این پژوهش ارایه مدلی، برای قیمت گذاری سواپ فاجعه، بر پایه مدل های تصادفی و حل عددی مدل است.

    روش شناسی:

     روش تحقیق این پژوهش توصیفی، طرح آن گذشته نگر، جهت گیری پژوهش کاربردی و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای است. در این تحقیق، از ابزار «استفاده از اطلاعات و مدارک موجود» بهره گرفته شده و از پایگاه داده ورانس و پیلکه (2009) استفاده شده است. در تعیین تغییرات قیمت سواپ از دستور ایتو تبعیت شده و برای رسیدن به مدل سواپ فاجعه از تعمیم روش مدل سازی بلک و شولز استفاده شده است. یک معادله دیفرانسیل انتگرال جزیی استخراج شده و با استفاده از نیمه گسسته سازی به معادلات دیفرانسیل معمولی تبدیل و برای حل مدل قیمت گذاری سواپ فاجعه از روش تفاضلات متناهی و روش اویلر استفاده شده است. پارامترها براساس روش استنباط آماری بیورک (2009) تخمین و اجرای عددی انجام شده است و سر انجام، با استفاده از نرم افزار متلب، مدل اجرا شده است.

    یافته ها

    یک مدل جدید دو عاملی برای خسارت ارایه شده است. به عبارتی دیگر، به جایC  در مدل آنگر، از  استفاده شده و لاندا طوری در نظر گرفته شده که هر لحظه، تصادفی، تغییر کند. بنابراین از دیدگاه ریاضیات احتمال، شدت مقدار ثابتی ندارد و از یک فرایند تصادفی براونی هندسی تبعیت می کند، که با خسارت هم بستگی دارد. همچنین مدل جدیدی برای قیمت گذاری سواپ فاجعه ارایه شده است که دو بخش انتگرالی و دیفرانسیلی دارد.

    نتیجه گیری

    قیمت سواپ فاجعه با رشد خسارت و رشد شدت خسارت رابطه عکس دارد. همچنین، روند قیمت به ازای خسارت کمتر از آستانه، روند منظمی دارد و این تغییرات متناسب با تغییرات خسارت و شدت است.

    کلیدواژگان: اوراق مرتبط با بیمه، سواپ فاجعه، مدل های تصادفی و روش حل عددی
  • حاجیه رجبی فرجاد*، صدیقه طوطیان اصفهانی، محسن ثابت صفحات 79-115
    هدف

    راهبرد اقیانوس آبی درحکم منبع رقابتی می تواند ظرفیت های بالقوه شرکت ها را شناسایی و آن ها را در عرصه رقابت پیروز کند. پژوهش حاضر، با توجه به مبانی نظری پژوهش، ارتباط میان راهبرد اقیانوس آبی و کسب مزیت رقابتی را بررسی می کند.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است. همچنین یافته های تحقیق حاصل مطالعات کتابخانه ای و با توجه به دیدگاه 157 نفر از مدیران و مشاوران و کارکنان یک شرکت بیمه ای، که از راه روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، ارایه شده است.

    یافته ها: 

    داده ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شده اند و از تحلیل مسیر برای بررسی فرضیات استفاده شده است. همچنین داده ها به کمک نرم افزار SPSS و PLS تجزیه وتحلیل شده اند.

    نتیجه گیری:

     نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که تمامی فرضیه های تحقیق تایید شده اند و راهبرد حذف از اقیانوس آبی رتبه اول و بیشترین تاثیر را در مزیت رقابتی شرکت بیمه ای موردمطالعه دارد و راهبرد کاهش از اقیانوس آبی رتبه چهارم و کمترین تاثیر را در این حوزه دارد.

    کلیدواژگان: راهبرد، اقیانوس آبی، اقیانوس قرمز، رقابت، مزیت رقابتی
  • میترا سیدزاده، مهدی بهنامه*، محمدحسین مهدوی عادلی، تقی ابراهیمی سالاری صفحات 123-171

    هدف:

     بروز بلایای طبیعی می توانند آثار مخربی در سرمایه های فیزیکی و نیروی انسانی کشورها داشته باشند. لذا استفاده از روش های مدیریت ریسک امری ضروری است. هدف تحقیق حاضر بررسی اثرگذاری بیمه زلزله در کاهش آثار مخرب زلزله در رشد اقتصادی از طریق تامین مالی خسارات و الزام بیمه گذاران برای کاهش ریسک است. به این منظور، آثار وقوع زلزله احتمالی در گسل ری و یا گسل شمال تهران در رشد اقتصادی درون زای کشور ایران برای یک دوره 40 ساله مدل سازی شده است. ابتدای دوره سال 1390 و وقوع زلزله در سال هشتم (1398) در نظر گرفته شده است. سپس آثار استفاده از روش بیمه، با فرض به کارگیری سیاست های تشویقی و تعیین نرخ حق بیمه متناسب با ریسک، در کاهش آثار مخرب زلزله در رشد اقتصادی بررسی شده اند.

    روش شناسی: 

    در این پژوهش، آثار وقوع زلزله احتمالی تهران در رشد اقتصادی ایران با روش پویایی شناسی سیستم مدل سازی شده است. این روش با بررسی پویای روابط علی و معلولی، کانال های اثرگذاری زلزله در رشد اقتصادی را شناسایی می کند و اثر بیمه زلزله برای کاهش آثار مخرب زمین لرزه در رشد اقتصادی پیش بینی می شود.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهند که در صورت وجود صندوق بیمه زلزله، عمده خسارات از محل وجوه دریافتی از بیمه گذاران جبران خواهد شد. مزیت دیگر استفاده از بیمه نامه زلزله، الزام بیمه گذاران به رعایت آیین نامه های لرزه ای ساختمان و در نتیجه کاهش ریسک فروریزش ساختمان ها است.

    نتیجه گیری

    در صورت استفاده از روش بیمه، سرعت بازسازی و جبران خسارت افزایش خواهد یافت. لذا پیشنهاد می شود صندوق بیمه همگانی زلزله ایجاد شود و صندوق بخشی از سرمایه های خود را تحت پوشش بیمه اتکایی خارجی قرار دهد. همچنین با در نظر گرفتن میزان ریسک فروریزش ساختمان ها در تعیین مبلغ حق بیمه، آثار مخرب زلزله در سرمایه های فیزیکی به میزان 525600 میلیارد ریال کاهش و رشد اقتصادی به میزان 62100 میلیارد ریال بهبود می یابد.

    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، بیمه زلزله، زمین لرزه، پویایی شناسی سیستم
  • مونا مشیری، وحیدرضا میرابی*، حسین وظیفه دوست صفحات 163-195

    هدف:

     ارایه مدل توسعه یافته ای از عوامل موثر در قصد روی گردانی مشتریان و نیات رفتاری آنان در صنعت بیمه به روش معادلات ساختاری و نظام استنتاج فازی.

    روش شناسی

    این مطالعه از نظر روش تحقیق در دسته مطالعات توصیفی-تحلیلی قرار دارد و جامعه آماری آن را مشتریان شرکت های بیمه در استان البرز تشکیل می دهد. به منظور نمونه گیری، از فرمول کوکران بهره گرفته شده و بر این اساس، تعداد 386 مشتری (به روش نمونه گیری طبقه ای - تصادفی) در حکم نمونه در مطالعه حاضر شرکت کرده اند. داده ها با پرسشنامه های استاندارد گردآوری شده و داده ها با دو رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری و نظام استنتاج فازی تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها

    یافته ها در بخش مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که مجموعه عوامل زمینه ای در مدل نظری این پژوهش، می توانند به میزان 8/91 و 2/77 درصد از تغییرات نیات رفتاری مشتریان و قصد روی گردانی مشتریان را تبیین کنند (R-Square= 0.918 - 0.772). همچنین نتایج به دست آمده از نظام استنتاج فازی نشان داد که تاثیرات رضایت مشتریان و ریسک های ادراکی در یکدیگر مخالف هم است.

    نتیجه گیری

    در ریسک های ادراک شده با مقدار متوسط به بالا، تغییرات نمرات رضایت مشتریان از مقدار عددی 1/0 به سمت عدد 1، در قصد روی گردانی مشتریان اثر کاهشی دارد. همچنین هزینه روی گردانی، در مقایسه با تصویر برند، تاثیر کمتری در دستیابی با نیات رفتاری مثبت در مشتریان دارد؛ تا حدی که با تحقق هزینه روی گردانی بالا، یعنی نمرات بالاتر از 8/0، فقط کافی است که تصویر از برند از مقدار 2/0 بیشتر باشد تا بتوان انتظار داشت که نیات رفتاری مثبت در مشتریان در حد بسیار مطلوبی محقق شود .

    کلیدواژگان: نظام استنتاج فازی، قصد روی گردانی، نیات رفتاری، مشتریان بیمه
  • محمد ایدی*، محمد علیزاده صفحات 200-235
    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی نقش برند کاربردی و نمادین بر رفتار شهروندی برند کارکنان بیمه ایران شهر ایلام با در نظر گرفتن نقش میانجی اعتماد به برند است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نوع توصیفی و پیمایشی است و با توجه به سنجش روابط بین متغیرها از نوع پژوهش های هم بستگی و علی محسوب می شود و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان بیمه ایران در سطح شهر ایلام و نمایندگی های بیمه ایران و کارکنان آن هاست. برای تعیین حجم نمونه، به علت محدود بودن، از روش سرشماری استفاده شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه بوده و به تعداد 219 عدد توزیع و تحلیل شده است و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای SPSS و Amos، به منظور آزمون فرضیات و صحت مدل، استفاده شده است.

    یافته ها: 

    یافته های این پژوهش نشان داد که برند کاربردی و نمادین در رفتار شهروندی برند کارکنان بیمه ایران شهر ایلام، با توجه به نقش واسط اعتماد به برند، تاثیر معناداری دارد. همچنین در این پژوهش تاثیر برند کاربردی و برند نمادین در متغیر اعتماد به برند و همچنین تاثیر متغیر اعتماد برند در متغیر رفتار شهروندی برند درحکم فرضیه های بعدی بررسی شد و نتایج نشان داد تاثیر متغیرهای برند کاربردی و نمادین در متغیر اعتماد به برند و نیز متغیر اعتماد در رفتار شهروندی برند نیز معنادار است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته های حاصل از داده های آماری پژوهش و آزمون این داده ها، نتایج حاصل نشان از تایید فرضیه ها و اهداف طراحی شده در پژوهش دارند. همچنین با در نظر گرفتن فضای رقابتی شدید حاضر در بازار سازمان های خدماتی می توان نتیجه گرفت، آثار مثبت و معنادار برند کاربردی و برند نمادین و همچنین ابعاد آن ها بر رفتار شهروندی برند کارکنان بیمه ایران، این نکته مهم را در پی دارد که سازمان ها، به ویژه سازمان های خدماتی، باید توجه بیشتری به مقوله برند و طراحی برند خدماتی داشته باشند و نیز به کاربردی بودن و ویژگی های احساسی و برانگیزاننده مطلوب مشتری اهمیت بیشتری بدهند.

    کلیدواژگان: برند کاربردی، برند نمادین، اعتماد به برند، رفتار شهروندی برند، بیمه ایران
  • لیلی نیاکان، فاطمه عطاطلب* صفحات 235-264
    هدف

    هدف این مقاله معرفی فرایند ارزیابی ریسک شرکت های بیمه در نظام نظارت مبتنی بر ریسک و نحوه نظارت بر آن هاست.

    روش شناسی:

    در این پژوهش از چارچوب ارزیابی ریسک برای شرکت های بیمه و بیمه اتکایی که (KNF, 2018) معرفی کرده استفاده شده است. این چارچوب فرایند جامعی است که با استفاده از کلیه اطلاعات موجود نهاد ناظر در مورد شرکت بیمه (بیمه اتکایی) و اطلاعات به دست آمده در نتیجه اقدامات صدور مجوز فعالیت و بازرسی خارج از محل و اقدامات کنترلی در هنگام بازرسی در محل درباره شرکت بیمه (بیمه اتکایی) و از طریق سوالات پرسشنامه های ارسال شده به شرکت بیمه (بیمه اتکایی)، انجام می شود.

    یافته ها

    رویکرد نظارتی ریسک محور، مبتنی بر تمرکز نهاد ناظر بر حوزه های ریسکی جدی و بر شرکت هایی است که به توجه بیشتری احتیاج دارند. از الزامات پیاده سازی رویکرد جدید نزدیک شدن به اصول اساسی انجمن بین‎المللی ناظران بیمه، تهیه گزارش های مدیریت ریسک، گزارش های اکچویری، رتبه بندی شرکت های بیمه، تحلیل داده های شکایات و تفکیک حساب های بیمه زندگی و غیرزندگی است.

    نتیجه گیری: 

    برای تحقق هدف نظارت موثر در صنعت بیمه کشور و رسیدن به نظارت مبتنی بر ریسک، ترسیم نقشه راه ضرورت دارد که در واقع همان اقدامات لازم برای رسیدن به وضعیت مطلوب است: تطبیق مقررات بیمه ای کشور با اصول اساس بیمه ارایه شده انجمن بین المللی ناظران بیمه تفکیک حساب های بیمه های زندگی و غیرزندگی تدوین استانداردهای عملکرد اکچویری الزام شرکت های بیمه به تهیه گزارش های خودارزیابی توانگری مالی و ریسک‎ برای پیاده‎سازی الزامات آیین‎نامه حاکمیت شرکتی (مدیریت ریسک) و همچنین طبق اصول IAIS استفاده از استانداردهای بین المللی و عمومی و استانداردهای نظارتی و مقرراتی مدیریت ریسک بنگاه تهیه گزارش کنترل های داخلی به دست شرکت های بیمه. 

    کلیدواژگان: نظارت، ریسک بیمه گری، ریسک اعتباری، ریسک بازار، ریسک عملیاتی، کفایت سرمایه، حاکمیت شرکتی
|
  • Saeed Asadiqaragoz, Alireza Daghighiasli *, Ghadir Mahdavi, Marjan Damankeshideh Pages 9-46
    Objective

    Financial development resulted from the advances in the insurance, banking and capital markets sectors is one of the most important requirements for a country’s sustained economic growth. An efficient system is needed for pooling micro-funds in the banking and insurance sectors and converting them into financial resources for firms’ financing and investment. In developed countries, life insurance is one of the most important mechanisms for attracting stagnant liquidity in the market and leading them into capital market along with sustaining the benefits for policyholders. However, in developing countries, the role of this financial institution is very limited. The objective of this study is to identify and investigate the macroeconomic factors affecting financial development with an emphasis on life insurance development.

    Methodology

    This study examined the impact of life insurance on financial development in a comparative study between developed countries and Iran during the period of 1985-2016 using the Generalized method of moments approach.

    Findings

    The results show that the development of life insurance in developed countries, unlike Iran, has a significant impact on financial development. This indicates the underdevelopment of the life insurance sector in Iran's insurance industry. Also, the effect of government expenditure on financial development in Iran, in contrast to the developed countries, is positive and significant. On the other hand, the impact of the inflation rate on financial development in Iran has been significant in contrast to the developed countries. Among the variables studied for developed countries, trade volume, government spending, GDP per capita and life insurance development had the greatest impact on financial development. In Iran, government spending, inflation, and life insurance have had the greatest impact on financial development.

    Conclusions

    The impact of life insurance on financial development is more than nonlife insurance. Besides, unlike the developed countries, life insurance in Iran due to its low share in the insurance companies’ portfolio, has a significant negative effect on financial development in the banking sector. The first hypothesis of the research "life insurance development has a significant impact on the financial development in the developed countries" is confirmed. Nevertheless, the second hypothesis of the research, "life insurance Development has a significant impact on Iran’s financial development", is partially supported

    Keywords: Financial Development, Life Insurance, Generalized method of moments
  • Nasrollah Mahmoudpour *, Abdolsadeh Neisy, Moslem Peymany, Meysam Amiri Pages 47-77
    Objective

    developing a model for catastrophe swap pricing based on the stochastic models and numerical model solving.

    Method

    Vrance and Pielke (2009) database was used in this descriptive and retrospective study. Ito has been followed to determine the swap price changes, and the Black–Scholes modeling method was used to reach the catastrophe swap model. A partial integral differential equation was extracted and transformed to ordinary differential equations using Semi-discretization. The Finite difference method and the Euler method were used to solve the catastrophe swap pricing model. The parameters have been estimated and implemented numerically using Bjork's (2009) statistical inference method and finally, the model was implemented using MATLAB software.

    Finding

    A new two-factor damage model was introduced. In other words, instead of c in the Anger model, ce to the power Lambda is used and Lambda is considered to be stochastic at any given moment. Therefore, from a view of mathematical probability, intensity value is not constant and fallows a Geometric Brownian Motion process, which is correlated with the damage. A new model for catastrophe swap pricing has also been introduced, which has two integral and differential parts.

    Conclusion

    The price of a catastrophe swap securities is inversely correlated with the growth of the damage and the increase in the severity of the damage. Besides, the price trend for damage less than the threshold, has a regular trend and these changes are proportional to the changes in the damage and intensity. JEL Classification:  G12, G13, G22

    Keywords: Insurance linked securities, Catastrophe Swaps, Stochastic models, Numerical Solution
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Sedigheh Tootian Isfahani, Mohsen Sabet Pages 79-115
    Objective

    The blue ocean strategy, as a competitive source, can identify the potential of the companies and win them in the competition. Therefore, this study evaluates the relationship between using the blue ocean strategy and gaining competitive advantage.

    Methodology

    The research is a descriptive study using a questionnaire survey. About 157 of managers, consultants and employees of the Novin insurance company were selected using simple random sampling method and participated in this study. Data was analyzed using structure equation modeling and the path analysis to examine the research hypotheses using SPSS and PLS softwares.

    Findings

    The results indicate that all research hypotheses were confirmed and the removal strategy of the blue ocean has first rank and the greatest impact on the competitive advantage of the Novin insurance company, and the reducing strategy for the ocean blue has Fourth rank and the lowest impact on the competitive advantage of the Novin insurance company.

    Conclusions

    Insurance Companies can Achieve Competitive Advantage using the blue ocean strategy.

    Keywords: strategy, blue ocean, Red Ocean, Competition, Competitive advantage
  • Mitra Seyedzadeh, Mehdi Behname *, MohhamadHosein Mahdavi Adeli, Taghi Ebrabimi Salari Pages 123-171
    objective

    Natural disasters have destructive effects on the countries’ physical and human capitals. Hence, it is necessary to use risk management techniques. The purpose of this study is to analysis the impact of earthquake insurance on reducing the earthquake destructive effects on economic growth through financing the destruction and forcing the insureds to reduce risk. Therefore, the effects of possible earthquakes in the Ray fault or Tehran north fault on Iran economic growth for 40 years is simulated. The year 2012 was assumed as the beginning and the possible earthquake occurrence was predicted in the eighth year (2020). Then, the effects of using insurance techniques for risk management on reducing the damaging effects of earthquakes on economic growth have been analyzed.

    Method

    The effects of probable earthquake in Tehran on Iran economic growth is simulated by system dynamics method. This method provides the possibility of comprehensive analysis of the insurance earthquake effect on the reduction of the destructive earthquake impacts on national capital, and identifies the earthquake impact channels on economic growth by dynamically examining causal relationships, and Iran economic growth changes by earthquake predicts in the long run.

    Finding

    The findings show that in the event of an earthquake in the Rey fault, the physical capitals of 2400100 billion rails, 647800 humans and 203480 billion gross domestic product will decrease by 2051. Therefore, earthquake risk management is necessary to reduce these effects. If there is no earthquake insurance, only part of the damages will be compensated by the government and international organizations. Thus, the government''s development budget will be spent on post-earthquake reconstruction and it will hit the country''s economy. However, if there is earthquake insurance fund, most of the losses will offset by the funds received from the insureds and foreign reinsurers will required to pay damages. Another advantage of using earthquake insurance is to create conditions to reduce the damages scope by the insureds. Results suggest that insurer required to comply with the insured with the country''s seismic regulations by applying incentive and risk-based pricing policies. Therefore, buildings collapse risk and amount of earthquake damage will be reduced.

    Conclusion

    The speed of reconstruction and compensation will increase in case of application of insurance technique in earthquake risk management. Therefore, a general earthquake insurance fund should be created. Observing the risk dispersion principle is important for the insurers. The fund covers part of its funds with foreign reinsurance. Part of potential losses incurred in Iran will be compensated through foreign insurers, capital will be rebuilt and the country''s economic growth will be improved. The results recommend that the fund considers buildings collapse risk and the country''s seismic regulations compliance to determine the amount of premium. Thus, the devastating effects of the earthquake on physical assets will be decreased by 525,600 billion Rials and economic growth will be improved by 62100 billion Rials by creating a public earthquake insurance fund and obliging the insured to observe the Iran seismic regulations. 

    Keywords: Economic Growth, Earthquake insurance, earthquake, system dynamics
  • Mona Moshiri, Vahidreza Mirabi *, Hossein Vazifehdust Pages 163-195
    Objective

    this study aimed to develop a model for factors affecting customers' switching intention and their behavioral intentions in the insurance industry using with structural equations and fuzzy inference system.

    Method

    This study was descriptive-analytical. The statistical population consisted of customers of insurance companies in Alborz province (18 companies).  About 386 customers (by stratified random sampling method) participated in this study using the Cochran sample size formula. Standard questionnaires (with verified validity and reliability) were used for data collection. The structural equation modeling and fuzzy inference system were used for data analysis.

    Finding

    The results in structural equation modeling showed that the set of contextual factors in the theoretical model of this research can explain 91.8% and 77.2% of changes in customers’ behavioral intentions and customers' switching intention (R-Square = 0.918 - 0.772).  In addition, the results from the fuzzy inference system showed that the effects of customer’s satisfaction and perceived risks on each other were in opposite direction.

    Conclusion

    in perceived risks with upward average amount (from a numerical value of 0.5 to 1), changes of customer satisfaction scores served from a numerical amount of 0.1 to 1, with a decreasing form on customers' switching intention. Also, switching costs had less impact on achieving the positive behavioral intentions of customers than the brand image. Thus, it can be seen that by realizing the high switching costs, i.e., scores higher than 0.8, it is only enough that the brand image is higher than 0.2, so it can be expected that the positive behavioral intentions to be realized in a very acceptable level in the customers.

    Keywords: Fuzzy inference system, Switching intention, Behavioral Intention, Insurance Customers
  • Mohammad Aidi *, Mohammad Alizadeh Pages 200-235
    Objective

    The purpose of study is to investigate the role of functional and symbolic brands on brand citizenship behaviors of employees with mediating role of brand trust in the Iran insurance company.

    Method

    The study population are Iran insurance company and its agents in Ilam city. The census method was used and 219 persons were recuited using the simple random sampling method. A questionnaire was used for data collection and measuring the research variables. Data was analyzed using the structural equation analysis method in Amos software.

    Finding

    The result shows that the functional and symbolic brands are effective on brand citizenship behaviors of employees with mediating role of brand trust in Iran insurance. Furthermore, the impact of functional and symbolic brands on brand trust variable and brand trust on brand citizenship behaviors of employees were significant and meaningful.

    Conclusion

    The results show the confirmation of the hypotheses and research goals. Organization managers should pay more attention to branding and service brand design, as well as functionality and emotional characteristics to have the customer's expected excitement.

    Keywords: Functional brand, symbolic brand, Brand Trust, brand citizenship behavior, IRAN insurance
  • Leili Niakan, Fatemeh Atatalab Atatalab * Pages 235-264
    Objective

    The purpose of this paper is to introduce the process of risk assessment of insurance companies in a risk-based supervision system and the way to monitor it.

    Method

    We used the KNF (2018) risk assessment framework for insurance and reinsurance companies. This comprehensive framework uses all available information held by the supervisory authority about the (re)insurance company, including information obtained as a result of actions related to the licensing, off-site analyses and control actions during on-site inspections carried out in the (re)insurance company as well as inquiries/questionnaires sent to the (re)insurance company. 

    Finding

    The supervisory assessment focuses on significant risks and areas of operation of (re)insurance companies. Implementing this new approach requires complying the International Association of Insurance Supervisors’ (IAIS) principles, preparing risk management and actuarial reports, rating and ranking insurance companies, analyzing complaint data and separating life and non-life insurance accounts.

    Conclusion

    An action plan is necessary to achieve effective supervision and risk-based supervision in the insurance industry: - The compliance of the insurance regulations with the IAIS core principles - The separation of life and non life insurance accounts - Developing actuarial standards of practice - Obliging insurance companies to prepare their Own Risk & Solvency Assessments (ORSA) empowerment to comply with the requirements of the Corporate Governance (Risk Management) Regulations in accordance with IAIS principles - Use of international and general standards and supervisory and regulatory standards of enterprise risk management - preparation the report of internal controls by insurance companies. 

    Keywords: Supervision, Insurance Risk, Credit risk, Market Risk, Operational risk, Capital Adequacy, Corporate Governance